Szolgáltatások
/
Sokkoló hűtő

Sokkoló hűtő

A sokkoló hűtő kamrákban a lehűtési folyamat felgyorsítva zajlik. Ez elősegíti azt, hogy a kialakuló fagyás egyenletes mikrokristályokkal telített legyen és a lehető legrövidebb időn belül (többnyire 60 vagy 90 perc alatt) végbemenjen. A sokkoló hűtő gépekkel lehűtendő élelmiszer így megőrzi állagát, zamatát és hasznos tulajdonságait. Nem utolsó sorban azon mikróbák működését gátolja, amelyek az élelmiszerekben +10 Cº és +65 Cº között terjednek. Az általános elv és Európai Uniós iránymutatás szerint az élelmiszer késztermékek hőmérsékletét 90 percen belül le kell hűteni +70 Cº-ról +3 Cº-ra, illetve mélyhűtő tárolás esetén 240 percen belül +70 Cº-ról -18 Cº-ra.

A sokkoló fagyasztó és hűtő berendezések nagy teljesítményű kompresszorok, csoport aggregátorok. -40Cº - -50Cº elpárolgási hőmérséklettel, 8 fokos deltaT-vel számolva kb. -32-40 fok átlag hőmérsékletet tud biztosítani a zárt térben. A hűtőtestek (elpárologtatók) nagy teljesítményű ventilátorokkal szereltek, ezek biztosítják a megfelelő mennyiségű légcirkulációt a hűtendő termék körül.Leolvasztás: elektromos fűtőbetétes, vagy meleggázos

A gyorsfagyasztó sokkoló használható pékáruk gyorshűtésére, ezzel a kelesztő baktériumok működést gátolják, így azok csak akkor kezdenek újra működésbe, ha felengedett a korábban lefagyasztott termék. Gyümölcsök, zöldségek sokkolása esetén, a sejtekben található víz tűkristályosodása akadályozható meg.

Panel vastagság: 120 mm-től.

Sokkoló hűtő felhasználási területei:

  • Sütő- és pékipar
  • Cukrászat
  • Húsipar, húsfeldolgozás
  • Melegkonyhai ételhűtés és fagyasztás
  • Zöldség- és gyümölcsfeldolgozás